Sernik na zimno

Sernik na zimno z karmelem

Składniki:
150 g ciasteczek owsianych
2 łyżki cukru pudru
6 łyżek roztopionego masła

250 g serka śmietankowego Philadelphia
250 g słodzonego mleka skondensowanego
starta skórka z 1 cytryny
2 łyżki greckiego jogurtu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Przygotowanie:
Drobno pokrusz ciasteczka i wymieszaj je z cukrem i roztopionym masłem. Wypełnij mieszaniną małe kubki lub szklanki i włóż do zamrażalnika na 10 minut.

Ubijaj serek, dodaj skondensowane mleko, skórkę z cytryny, ekstrakt z wanilii i jogurt. Miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlej powstałe ciasto do przygotowanych wcześniej szklanek. Włóż do lodówki na 2 godziny. Podawaj polane sosem karmelowym.