Odkryj

Piekarniki parowe

Pieczenie parowe w Twojej kuchni

Najlepsze piekarniki umożliwiają uzyskanie bez wysiłku doskonałego smaku potraw. Nasze piekarniki parowe to tradycyjne piekarniki z funkcją wytwarzania pary. Para oddziałuje na potrawy wraz z gorącym powietrzem, aby nadać im lepszy smak i konsystencję. Piekarnik parowy umożliwi Ci więc przyrządzanie wszystkich ulubionych potraw, ale także sprawi, że mięso stanie się bardziej delikatne, a chleb — lepiej wyrośnięty. Zastosowanie pary pozwala raz za razem przyrządzać wspaniałe potrawy.

Dodaj pary, aby uzyskać lepsze wypieki

Domowe wypieki najlepiej udają się z dodatkiem pary. Dzięki niej ciasto lepiej wyrasta, ma bardziej chrupiącą skórkę, a pieczywo jest bardziej puszyste w środku. Za dotknięciem przycisku piekarnik PlusSteam dodaje do wypieku optymalną ilość pary. Wystarczą trzy proste kroki, aby pieczywo miało za każdym razem lepszy smak i konsystencję.

Trzy kroki do lepszych wypieków z piekarnikiem PlusSteam

Osoba wlewająca wodę do komory piekarnika
Krok 1

Wlej 100 ml wody do komory piekarnika.

Przycisk PlusSteam wielofunkcyjnego piekarnika PlusSteam
Krok 2

Wybierz program PlusSteam i naciśnij przycisk PlusSteam.

Chleb piekący się w piekarniku Electrolux
Krok 3

Nagrzej wstępnie piekarnik przez pięć minut, a później ciesz się wspaniałym wypiekiem.

Idealny sernik upieczony z dodatkiem pary

Zachwycające desery

Przekonaj się, jak doskonałe efekty może zapewnić użycie pary podczas pieczenia sernika lub cytrynowego ciasta z bezą. Wnętrze pozostaje wilgotne, powierzchnia staje się jedwabista, a ciasto chrupiące. Podobnie jak wypieki profesjonalnych cukierników Twój sernik będzie miał delikatną i jednocześnie zwartą konsystencję. A Twoja beza będzie lekka i zmysłowa. Desery, które napełnią Cię dumą.

Wszystko sprowadza się do smaku

Piekarnik CombiSteam Deluxe oferuje odpowiednie ustawienie dodatku pary dla każdej potrawy. Ustawienie „Gotowanie na parze” umożliwia delikatne gotowanie takich produktów, jak ryby, pozwalając zachować w nich naturalne składniki odżywcze, witaminy i kolory. „Pieczenie parowe 50/50” sprawia, że odgrzewane potrawy smakują jak przed chwilą przyrządzone. Natomiast ustawienie „Pieczenie parowe 25/75” pozwoli uzyskać pieczeń, która będzie delikatna w środku i chrupiąca z zewnątrz.

Poznaj nasz najbardziej zaawansowany piekarnik parowy

CombiSteam Pro

Oprócz funkcji Sous Vide piekarnik CombiSteam Pro oferuje wszystkie zaawansowane funkcje piekarnika CombiSteam Deluxe.

Piekarnik parowy Electrolux CombiSteam Pro

Dlaczego metoda Sous Vide?

Podczas gotowania metodą Sous Vide składniki są zamknięte próżniowo, aby zapewnić wspaniały smak potrawy. Od kiedy dostępny jest piekarnik CombiSteam Pro, nie jest to już metoda zarezerwowana wyłącznie dla profesjonalnych szefów kuchni. Po prostu umieść wszystkie składniki i przyprawy w woreczku do gotowania metodą Sous Vide i zamknij go w pakowarce próżniowej. Następnie włóż woreczek do piekarnika, gdzie zostanie poddany delikatnemu działaniu pary, by zapewnić wyrazisty smak potrawy.

Wyświetlacz czujnika temperatury na piekarniku parowym Electrolux

Doskonały efekt za każdym razem

Ciesz się niesamowitym smakiem, niezależnie od tego, jaką potrawę przygotowujesz. Czujnik temperatury w piekarnikach CombiSteam Pro i Deluxe doskładnie kontroluje ilość dodanej pary. Możesz się zrelaksować i czekać na doskonałe dania.

Znajdź dla siebie odpowiedni piekarnik parowy

Standardowy
CombiSteam

Spraw, by Twoje potrawy smakowały jeszcze lepiej, łącząc tradycyjne pieczenie z działaniem pary

Zaawansowany
CombiSteam Deluxe

Spraw, by Twoje potrawy smakowały jeszcze lepiej, łącząc tradycyjne pieczenie z działaniem pary

Wykorzystaj bogactwo możliwości dzięki jeszcze większej liczbie programów parowych

Profesjonalny
CombiSteam Pro

Wszystkie funkcje piekarnika CombiSteam Deluxe

Przyrządzaj potrawy dostosowane do swoich upodobań smakowych dzięki precyzyjnej regulacji wilgotności

Wykorzystaj najbardziej zaawansowane możliwości pieczenia parowego z funkcjami sous vide

Więcej zalet piekarników parowych

Czyste wnętrze piekarnika Electrolux

Łatwe pieczenie i równie łatwe czyszczenie

Spędzaj więcej czasu na przyjemnościach związanych z jedzeniem, a mniej na czyszczeniu piekarnika. Nasze piekarniki są wyposażone w programy czyszczenia, które bardzo ułatwiają tę czynność. Czyszczenie parowe pomaga usuwać zaschnięte resztki potraw. Natomiast czyszczenie pirolityczne powoduje wypalenie wszystkich zanieczyszczeń na drobny popiół, który można bez wysiłku usunąć z piekarnika. Dzięki temu czyszczenie piekarnika jest równie łatwe jak samo pieczenie.

Wszystko, czego potrzebujesz od piekarnika

Nasze piekarniki parowe zapewniają wszystko, czego potrzebujesz, aby przyrządzać wspaniałe potrawy o intensywnym smaku. Funkcja powolnego pieczenia pozwoli delektować się smakiem delikatnego mięsa, które odchodzi od kości. Uzyskaj wyrazisty, dymny aromat barbecue dzięki wbudowanej funkcji grilla. Zagwarantuj sobie także równomierne efekty pieczenia, niezależnie od miejsca w piekarniku, dzięki dużemu wentylatorowi.

Gotuj z parą

Poznaj sekrety szefów kuchni i gotuj  z parą 

Zastanawiasz się jak jeść zarazem zdrowo i smacznie? W jaki sposób osiągnąć najwyższą głębię smaku? Poznaj sekrety szefów kuchni i gotuj z parą.

Kulinarne podróże
Kulinarne podróże

Udaj się z nami w Kulinarne Podróże i odkrywaj nieznane dotąd smaki z całego świata!

Zestaw do gotowania na parze Deluxe® Steaming Set firmy Electrolux

Niezwykła moc pary

Zadbaj o doskonały smak i konsystencję składników, używając zestawu do gotowania na parze Deluxe® Steaming Set. Nasze specjalnie zaprojektowane, drobno perforowane blachy do pieczenia zapewniają bardziej skuteczne działanie pary, umożliwiając jej równomierny obieg wokół potraw. Jednocześnie chronią potrawy przed nadmiarem wody, dzięki czemu są zawsze idealnie „uparowane”.

Odkryj więcej rozwiązań Electrolux

Szef kuchni korzystający z aplikacji MyElectrolux na iPadzie
Twój specjalista od gotowania na parze metodą SousVide
Aplikacja MyElectrolux, zapewniająca dostęp do łatwych przepisów i narzędzia do przeliczania czasu pieczenia w piekarniku parowym, pozwala w łatwy sposób przyrządzać wspaniałe potrawy.
Szuflada do pakowania próżniowego Electrolux sous vide
Technika SousVide
Przyrządzaj prawdziwie oszałamiające dania. Zamknij składniki potrawy, marynatę i przyprawy w woreczku próżniowym.
Potrawa gotowana metodą sous vide w piekarniku parowym Electrolux
Bogactwo smaku
Wydobądź i zintensyfikuj smak potraw, używając woreczków próżniowych SousVide, które pozwolą Ci w pełni wykorzystać możliwości piekarnika CombiSteam Pro.