Odkryj sekret wspaniałego smaku

Wydobądź najlepsze

smaki potraw

Niewiele osób wie o tym, że sekretem doskonałego smaku są nie tylko składniki, ale także odpowiednie narzędzia. Nasze urządzenia przenoszą technologie używane przez zawodowych szefów kuchni do Twojego domu. Dzięki nim sprawisz, że To co wydaje się niemożliwe, stanie się pyszną rzeczywistością.

Jedno jabłko dziennie

Wyróżniamy ponad 7500 odmian jabłek o różnym kształcie, kolorze i smaku. Twarde, wytrwane odmiany doskonałe pasują do sałatek, a z miękkich przygotujesz pyszny sos jabłkowy. Do rozpływającej się ustach szarlotki najlepsze są odmiany o półtwardym miąższu, idealne do pieczenia. Użyj piekarnika parowego, aby uzyskać chrupiący wierzch i pełne smaku nadzienie.

Z użyciem pary

Odrobia pary za dotknięciem przycisku sprawi, że uzyskasz doskonały wygląd i smak swoich wypieków.

Pieczenie z parą

Z odrobiną pary pieczenie to bułka z masłem. W profesjonalnych piekarniach para jest od dawna wykorzystywana do uzyskiwania doskonałych rezultatów. Teraz Ty też możesz piec w ten sposób. Dzięki dodatkowi pary podczas pierwszych piętnastu minut pieczenia, ciasto lepiej wyrasta, a miąższ jest lekki i puszysty. Następnie suche, gorące powietrze sprawia, że ciasto ma odpowiedni kolor i jest idealnie chrupkie.

Ugotuj to, co wydaje Ci się niemożliwe

Świeże filety z łososia z ziołami

Niezrównany łosoś

Jest pewien sekret, który pozwoli Ci przyrządzić łososia o doskonale chrupiącej skórce. Jednocześnie umożliwia on zachowanie świeżego smaku ryby, a także apetycznej kruchości jej mięsa. Takie połączenie konsystencji i smaków to wystarczający powód, aby każdy sięgnął po dokładkę — nawet jeśli oznacza to, że nie zostanie miejsca na deser. Ten sekret to odpowiednie wykorzystanie możliwości płyty indukcyjnej.

Płyta indukcyjna Electrolux Infinite Combi
Przyrządzony na płycie indukcyjnej

Natychmiast reagujące pola grzejne płyty indukcyjnej pozwalają natychmiast przejść od intensywnego smażenia do powolnego gotowania.

Dwa wspaniałe steki z łososia smażące się na płycie indukcyjnej

Co sprawia, że technologia indukcyjna jest wyjątkowa?

Bardziej wydajna niż inne płyta indukcyjna sprawia, że naczynia bardzo szybko nagrzewają się do wysokiej temperatury. Dzięki temu łosoś błyskawicznie staje się chrupiący. Technologia ta jest również bardzo precyzyjna. Pozwala łatwo kontrolować temperaturę i regulować ją zależnie od potrzeb. W ten sposób usmażone filety będą idealnie kruche i zachowają pełnię smaku.

Danie z delikatnie podsmażonym tuńczykiem
Płyta Infinite™ Combi

Ta płyta zapewnia swobodę gotowania w dowolnej wielkości naczyniach

Płyta indukcyjna Infinite Combi

Pełna swoboda kreatywnego gotowania

Daj wyraz swojej kulinarnej kreatywności, gotując na płycie indukcyjnej Infinite™ Combi. Powierzchnia gotowania FreeZone pozwala umieścić w dowolnym miejscu dowolnej wielkości naczynie. Dlatego niezależnie od tego, czy zechcesz delikatnie podsmażyć na patelni tuńczyka, czy ugotować w specjalnym podłużnym naczyniu łososia na parze, pole indukcyjne dostosuje się do wielkości naczynia, aby zapewnić jak najlepszy efekt.

Kurczak upieczony w piekarniku parowym Electrolux

Nowa jakość smaku kurczaka

Istnieje sposób, by wydobyć maksimum smaku z pieczonego kurczaka. Metoda, która sprawi, że będziesz mieć ochotę na więcej. Każdy kęs jest doskonałym połączeniem soczystości i kruchości. I każdy jest pełen cennych składników odżywczych i witamin. Aby przyrządzić zdrowszego, smaczniejszego i zachwycającego smakiem pieczonego kurczaka, potrzebujesz połączonego działania pary i ciepła.

Soczysty kawałek kurczaka upieczonego w piekarniku parowym
Piekarnik parowy Electrolux
Upieczony w piekarniku parowym

Dodanie pary do pieczenia sprawi, że pieczeń stanie się delikatniejsza, a mięso ryby będzie bardziej kruche.

Idealnie piekący się kurczak w piekarniku parowym

Co sprawia, że para jest wyjątkowa?

Ponieważ piekarniki parowe wykorzystując właściwości pary i konwencjonalnego ciepła, pozwalają uzyskać wspaniałe połączenie smaków i konsystencji. Para sprawia, że mięso kurczaka pozostaje soczyste, a ciepło nadaje mu złocistą, chrupiącą skórkę. Dodatkowo pieczenie przebiega w bardziej delikatny sposób, dzięki czemu pozwala zachować składniki odżywcze i witaminy, a tym samym uzyskać lepszy smak. Z odpowiednim piekarnikiem łatwo jest uzyskać doskonały smak — wystarczy dodać pary.

Słodki smak lata

Nic nie kojarzy się z latem bardziej niż soczyste truskawki. Ale jak utrzymać ten smak lata? Długotrwałą świeżość zapewniają chłodziarko-zamrażarki TwinTech®, które utrzymują idealną temperaturę i doskonale zachowują smak. Możesz mieć pewność, że Twój deser truskawkowy będzie smakował tak, jakby został przygotowany ze świeżo zebranych owoców.

Zachowaj składniki odżywcze

Najlepszy system chłodzenia nie tylko zachowuje smak, ale także dobroczynne właściwości truskawek – składniki odżywcze, takie jak witamina C.

Kolorowa i słodka tarta malinowa
Piekarnik CombiSteam Pro

Wzbogać swoje ulubione smaki dzięki najbardziej zaawansowanym funkcjom pieczenia parowego

Piekarnik CombiSteam Pro

Łatwy sposób na wyśmienite dania

Niezależnie od tego, czy zechcesz upiec mięso, czy przyrządzić delikatny deser, piekarnik CombiSteam Pro nada Twoim ulubionym potrawom nowy wymiar smaku. Programy parowe pozwolą Ci łatwo wydobyć najwspanialszy smak i konsystencję z każdego składnika. Nasz najlepszy piekarnik pozwoli Ci przyrządzać wspaniałe potrawy, które będą smakować każdemu.

Ziemniaki pieczone z ziołami

Idealne ziemniaki

Gotowane na parze, purre, pieczone, smażone… ziemniaki to wszechstronne i pyszne warzywo. Ale żeby uzyskać wspaniały, puszysty miąższ i chrupiącą skórkę, najlepsze jest pieczenie z użyciem pary. Upiecz dowolną odmianę ziemniaków z ziołami w piekarniku parowym, aby uzyskać nowy miar smaku.

Pyszna sałatka ziemniaczana z ziołami i cebulą
Różne rodzaje ziemniaków
Zachowaj wartości odżywcze

Pieczenie ziemniaków ze skórką z użyciem pary to doskonały sposób na zachowanie wartości odżywczych - witaminy B6 i potasu.

Miska z różnymi nasiona komosy ryżowej

Wszechstronne ziarno

Uprawiana w Andach od ponad 4000 lat komosa ryżowa to „superfood” w pełnym znaczeniu tego słowa. Jest bogata w błonnik oraz zawiera dziewięć podstawowych aminokwasów. Puszysta lub chrupiąca. Słodka lub pikantna. Może być głównym składnikiem miękkiego, wypełnionego owocami deseru lub stanowić subtelny dodatek do pieczonej ryby.

 

Owocowa owsianka z komosy ryżowej
Komosa ryżowa przygotowywana na płycie indukcyjnej
PRZYGOTOWANA ZA POMOCĄ PŁYTY INDUKCYJNEJ

Komosa ryżowa może być wyzwaniem dla kucharza - niezawodny sposób na uzyskanie idealnej tekstury to precyzyjna regulacja temperatury za pomocą płyty indukcyjnej.

Dlaczego technologia indukcyjna?

Idealne ciasto czekoladowe

Dlaczego?

Indukcja oddaje w Twoje ręce moc, dzięki której łatwo uzyskasz pożądaną temperaturę. Idealną do uprażenia komosy ryżowej do ciasta czekoladowego lub do utrzymania jej w cieple tak, aby się nie przegotowała, gdy zamierzasz jej użyć jako dodatku do delikatnych dań.

Gotuj z parą

Poznaj sekrety szefów kuchni i gotuj  z parą 

Zastanawiasz się jak jeść zarazem zdrowo i smacznie? W jaki sposób osiągnąć najwyższą głębię smaku? Poznaj sekrety szefów kuchni i gotuj z parą.

Kulinarne podróże
Kulinarne podróże

Udaj się z nami w Kulinarne Podróże i odkrywaj nieznane dotąd smaki z całego świata!