Para sprawi, że Twoje ulubione przekąski fika będą jeszcze lepsze

Ostatnia aktualizacja 20.05.2020 07:20


Skandynawska fika to chwila przyjemności dla każdego. Wykorzystaj piekarnik parowy, aby Twoje słodkie wypieki smakowały jeszcze lepiej.



Fika

Para doskonale sprawdza się podczas pieczenia słodkich przekąsek, takich jak babeczki czy biszkopty. Wspomaga wyrastanie ciasta i nadaje mu puszystość. Nadaj wypiekom chrupiącą skórkę i wilgotny środek.


Przepis: angielskie muffinki z borówkami

Składniki na ciasto (A) 
 
350 g uniwersalnej mąki, 115 g brązowego cukru, 20 g proszku do pieczenia (do słodkich wypieków)

Składniki na ciasto (B) 
 
2 całe jajka, 200 g borówek, 370 g pełnego mleka, 90 g roztopionego masła.

Czas przygotowania: 14 minut

Akcesoria: Pojedyncze foremki do muffinek

Przesiej mąkę, cukier i proszek do pieczenia do miski. W drugiej misce ubij jajka i wymieszaj z mlekiem oraz roztopionym masłem i borówkami.
A. Wlej płynną mieszankę (B) do suchych składników (A) – całość delikatnie wymieszaj.
 B. Napełnij ciastem wysmarowane masłem foremki i umieść je na dolnym poziomie piekarnika.

Piecz, wybierając funkcję „Mała wilgotność”, w temperaturze 170°C przez 25-30 minut


Piec własny chleb w swoim domu

Upiecz wspaniały chleb po naciśnięciu przycisku! Piekarniki SteamBake wykorzystują parę, aby wspomagać szybsze wyrastanie ciasta, które staje się także bardziej wilgotne i puszyste w środku. W celu uzyskania idealnego efektu pod koniec pieczenia gorące powietrze sprawia, że wypieki zyskują chrupiącą, złocistobrązową skórkę.


Odkryj nasze piekarniki SteamBake


Czy ten artykuł był pomocny?