Wybór zamrażarki do zabudowy jest doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy pragną zyskać dodatkową przestrzeń na przechowywanie żywności, a jednocześnie chcą, by urządzenie harmonijnie komponowało się z resztą wyposażenia kuchennego.
Innowacyjne funkcje i technologie zamrażarek do zabudowy Electrolux
Zamrażarki do zabudowy od Electrolux wyposażone są w funkcję FastFreeze, która pozwala na szybkie zamrażanie świeżo dodanej żywności. Dzięki temu procesowi zachowane zostają wszelkie składniki odżywcze, tekstura oraz smak produktów.
Technologia No Frost eliminuje konieczność rozmrażania zamrażarki, zapobiegając tworzeniu się lodu. To rozwiązanie nie tylko ułatwia utrzymanie zamrażarki w czystości i higienie, ale również zwiększa dostępną przestrzeń do przechowywania, umożliwiając lepsze zagospodarowanie wnętrza urządzenia.
Rozmiary zamrażarek do zabudowy
Wybierając zamrażarkę do zabudowy, możesz wybierać spośród różnych rozmiarów. Rozmiar, który najlepiej pasuje do Twojej kuchni, zależy od Twoich potrzeb i dostępnej przestrzeni:
Zamrażarki kompaktowe: Electrolux oferuje zamrażarki do zabudowy, które mieszczą się pod blatem i mają wysokość od 60 cm.
Większe modele: Aby uzyskać więcej miejsca do przechowywania, wybierz wyższe urządzenia, o wysokości sięgającej 178 cm i szerokości 55 cm lub 60 cm.
Chcemy, aby nasze owoce i warzywa przetrwały jak najdłużej. Czy lepiej jest kupować mrożonki, czy też stracimy ich wartości odżywcze?
"Dzisiejszy przemysł spożywczy wykorzystuje nowe technologie, w których produkty są błyskawicznie zamrażane natychmiast po zbiorach. Ma to dwie główne zalety - zawartość odżywcza świeżo zebranych produktów jest zamknięta w środku, a szybkie zamrażanie zapobiega utracie tekstury z powodu tworzenia się mniejszych kryształków lodu wewnątrz produktu. Nowe technologie zamrażania są widoczne w szerokiej gamie świeżych mrożonych owoców i warzyw, które możemy dziś znaleźć w sklepach". Hanna Nykänen, ekspert ds. konserwacji żywności - Electrolux, Szwecja