Zrób wrażenie

 

Niech każda chwila smakuje wyjątkowo

Zrób wrażenie na gościach doskonałym smakiem i wyglądem potraw. Zaufaj swej fantazji i urządzeniom Electrolux. Zaskakuj pomysłami i twórz niezapomniane chwile!

Nadaj Życiu Pełny Smak

Uwolnij swoją kreatywność i zmień swoje potrawy w magiczne dzieło. Zmień gotowanie w pyszną przygodę, którą warto wspominać.

SoftSpikes

Delikatne kieliszki są całkowicie bezpieczne.

Olśniewający efekt!

Lśniące kieliszki to efektowny element dekoracji stołu. Niestety często są tak delikatne, że należy myć je ręcznie. Dzięki naszym zmywarkom nie trzeba martwić się ryzykiem uszkodzenia tych pięknych szklanych naczyń. Technologia SoftSpike zadba o każdy kieliszek. Wystarczy wyjąć je po umyciu i uwolnić kreatywność! Przywiąż do nóżek różne etykiety i przypisz każdemu z gości wyjątkowy kieliszek.

SousVide - nadaj potrawom osobisty charakter

Zaproś przyjaciół na przyjęcie pod znakiem SousVide. Przygotuj prawdziwą ucztę z mięsa, ryb, drobiu lub warzyw. Nie zapomnij o szerokiej gamie ziół i przypraw. Dzięki odpowiednio oznakowanym woreczkom do SousVide, Twoi goście będą mogli dowolnie łączyć smaki i tworzyć wyjątkowe potrawy. Spróbuj czegoś nowego i odważ się na oryginalne kompozycje smakowe.

Piekarnik CombiSteam Pro

Delektuj się nowymi smakami potraw przygotowanych z wykorzystaniem funkcji SousVide w piekarniku CombiSteam Pro.

Oryginalne kompozycje smaków

1
Mięta i musztarda

Świeżość mięty idealnie komponuje się z wyrazistą goryczką musztardy - to doskonały sposób przyprawienia jagnięciny.

2
Skórka pomarańczowa i rozmaryn

Aromatyczny rozmaryn i słodycz skórki pomarańczowej – nietuzinkowe połączenie i doskonały sposób na przyprawienie łososia.

3
Cynamon i tymianek

Rozgrzewający cynamon to doskonałe uzupełnienie dla charakternego tymianku - razem stanowią idealny duet, aby doprawić kurczaka.

Ciasto czasem nie potrzebuje dekoracji

Czasem mniej znaczy więcej. Czasem ciasto wygląda pysznie bez lukru. Jego warstwy mają piękne wzory i kolory składników. Użyj piekarnika parowego, a ciasto będzie wyższe i bardziej puszyste. Efekt gwarantowany!
Odkryj zalety pary

Zrób czekoladowe wrażenie

Prosty sposób na orzeźwiającą przekąskę? Wypróbuj zanurzone w czekoladzie, zamrożone liście mięty. Same w sobie smakują doskonale, ale też idealnie pasują do innych deserów, np. lodów lub ciast. Rozpuść czekoladę korzystając z delikatnego ciepła płyty indukcyjnej. Nie musisz bawić się w skomplikowane kąpiele wodne. Masz ochotę na nowe doznania? Użyj innych liści! Nasze typy to bazylia, szałwia i kwiaty lawendy.

1
Rozpuść czekoladę

Na płycie indukcyjnej rozpuść 1/2 szklanki gorzkiej czekolady, aż powstanie jednolita i gładka masa. 

2
Zanurz listki mięty

Zanurz w czekoladzie listki świeżej mięty, trzymając je za ogonki palcami lub kuchenną pęsetą.

3
Zamroź

Rozłóż listki na blaszce wyłożonej pergaminem i włóż do zamrażarki na około 30 minut. Aby uzyskać lepsze efekty, użyj schładzarki.

Co robi wrażenie na szefie kuchni z gwiazdką Michelin?

Co robi wrażenie na szefie kuchni z gwiazdką Michelin?

Prostota. Zaprosiliśmy Gwyneth Paltrow, aby przygotowała proste danie z kuchni kalifornijskiej dla Magnusa Nilssona, ambasadora firmy Electrolux i założyciela restauracji Fäviken, która została wyróżnionna gwiazdką Michelin. Gwyneth poczęstowała Magnusa wspaniałą toastadą, przygotowaną ze skandynawskiej ryby. To idealne połączenie kuchni szwedzkiej i kalifornijskiej.

Zainspiruj się

Zaprosiliśmy znanych blogerów z całej Europy i sławnych szefów kuchni do wspólnego gotowania. Zobacz, co razem stworzyli i wypróbuj nowe przepisy.