Szczegółowe dane produktu

Piekarnik elektryczny z parą SteamCrisp.

*Zdjęcia i filmy przedstawione w galerii na stronie produktu mają charakter poglądowy i mogą nie przedstawiać dokładnie tego modelu.

Cechy

Piekarnik parowy Electrolux seria 700 SteamCrisp®

Połączenie pary i gorącego powietrza w piekarniku Electrolux gwarantuje, że potrawy nie wysychają i można je piec w niższej temperaturze. Gotowa pieczeń będzie soczysta w środku i cudownie chrupiąca z wierzchu.

Ochrona przed przesuszeniem SteamCrisp

To idealne rozwiązanie do pieczenia mięs, zapiekanek, pieczywa, ciast, a także odgrzewania potraw bez ryzyka wysuszenia. Dodatek pary poprawia smak i konsystencję również potraw gotowanych na parze.

Cudownie chrupiące i soczyste potrawy z Termosondą

Termosonda monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, bez ryzyka niedopieczenia czy przepieczenia. Użycie jej zwiększa kontrolę nad procesem pieczenia. Gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik.

Tekstowy wyświetlacz LCD z asystentem gotowania

Urządzenie krok po kroku wyręczy Cię w doborze czasu i temperatury pieczenia. Czytelny wyświetlacz z menu w języku polskim ułatwia wykorzystanie możliwości piekarnika, ułatwia dostęp do różnorodnych trybów grzania, dziesiątków programów pieczenia oraz funkcji szybkiego nagrzewania i pomocy.

Szybkie i równomierne pieczenie Even Cooking

Wentylator zapewnia stały obieg gorącego powietrza, gwarantując równomierny rozkład temperatury. W takich warunkach potrawy mogą być pieczone w niższej nawet o 20% temperaturze w porównaniu do piekarników tradycyjnych, co umożliwia oszczędność czasu i energii.

Wielopoziomowe pieczenie

Termoobieg umożliwia pieczenia nawet na 3 poziomach jednocześnie, idealne rozwiązanie w przypadku przygotowywanie kruchych ciastek i pierniczków.

Pieczenie na kilku poziomach

Pojemna komora i blachy w rozmiarze XL ułatwiają jednoczesne pieczenie na 3 poziomach i przygotowanie posiłku dla całej rodziny.Dzięki takiemu rozwiązaniu możesz nie tylko szybko przygotować kilka potraw w tym samym czasie, ale przede wszystkim możesz zaoszczędzić czas i energię.

Piekarnik z termoobiegiem

SurroundCook® piecze zawsze równomiernie

Termoobieg sprawia, że potrawy mogą być przygotowywane w niższej o 20% temperaturze w porównaniu do tradycyjnych przepisów. Dodatkowo nie trzeba obracać potraw czy przekładać na inny poziom. To realna oszczędność czasu i energii.

Nagrzewanie piekarnika

40% szybciej

Tryb szybkiego nagrzewania piekarnika pozwala o 40% skrócić czas przygotowania piekarnika do pracy w wymaganej temperaturze. Krótsza faza nagrzewania w porównaniu z tradycyjnym urządzeniem pozwoli Ci zamienić wolne chwile w niezapomniane posiłki.

Miękkie domykanie drzwi

Miękkie domykanie drzwi pozwala nam domknąć drzwi np. kolanem lub łokciem, w sytuacji gdy trzymamy np gorącą brytfankę w dłoniach

Prowadnice teleskopowe

Prowadnice teleskopowe montowane na jednym poziomie z możliwością przełożenia na inną wysokość, zmiana położenia prowadnic zalecana przy zimnym piekarniku

Komora XXL

Duża komora piekarnika pozwala na zastosowanie  blach o większej powierzchni. To o 20% więcej miejsca na muffinki, ciasteczka, czy kolejną bagietkę.

Drabinki EasyEntry

Specjalnie skonstruowane drabinki umożliwiające stabilne oparcie krawędzi blachy, a następnie płynne wsunięcie do wnętrza piekarnika.

Zalety piekarnika parowego

Piekarnik parowy oprócz tego, że oferuje wszystkie funkcje standardowego piekarnik, to dodatkowo pozwala na gotowanie i pieczenie z dodatkiem pary.