Odkryj

UltraFresh+

Technologia, która pomaga zachować świeżość

TYVEK jest membraną wykonaną z włókien HGPE sprasowanych w formę arkusza, która umożliwia przenikanie gazów i wilgoci, jednocześnie zabezpieczając przed wnikaniem cieczy i zanieczyszczeń. Wymiana gazowa oraz stabilna, wysoka wilgotność bez ryzyka kondensacji wody, to warunek utrzymania długiej świeżości produktów.

Świeże warzywa nawet po 7 i 13 dniach

Przeprowadziliśmy test na świeżość, który polegał na umieszczeniu główki sałaty w chłodziarce Electrolux wyposażonej w szufladę na warzywa Crispers oraz w szufladach konkurencyjnych chłodziarek. Po 7 i 13 dniach zbadaliśmy stopień utraty wody, która odpowiada za świeżość i chrupkość warzyw. Okazało się, że chłodziarka Electrolux z systemem UltraFresh+ w przeciwieństwie do konkurencji spowolniła utratę wody, dzięki czemu sałata była świeższa, bardziej chrupiąca i zachowała naturalny kolor znacznie dłużej.

Inteligentne technologie

TwinTech No Frost wykorzystuje technologię TwinTech® czyli dwa systemy chłodnego i wilgotnego powietrza. Pierwszy zapewnia stabilną temperaturę i wilgotność w górnej komorze chłodziarki. Drugi obieg powietrza w dolnej komorze zamrażarki, pozwala zachować niską wilgotność, zapobiegając osadzaniu się szronu.

MultiFlow zapewnia doskonałą świeżość produktów w każdym miejscu chłodziarki. Gwarantuje wydajny przepływ powietrza wokół żywności, utrzymując w chłodziarce równomierny poziom wilgotności i temperatury.

Szuflady NaturalFresh pozwalają do trzech razy dłużej zachować naturalną świeżość mięsa i ryb, dzięki temu, że są przechowywane w temperaturze ok. 0°C.

Szuflada UltraFresh+ pozwala mi zaplanować posiłki na cały tydzień. Mam pewność, że owoce i warzywa długo zachowają świeżość.