Kamień solny
Kamień solny to kolejny kamień milowy w kuchni od firmy Electrolux, który odmieni przechowywanie, grillowanie, gotowanie czy serwowanie potraw. Efektowny blok z różowej soli z Himalajów w eleganckim stalowym uchwycie jest odporny na wysoką i niską temperaturę, dlatego można używać go na płycie grzejnej lub na grillu, w piekarniku lub jako zimną płytę do podawania potraw. Dzięki niemu każdy posiłek stanie się nowym doświadczeniem nie tylko smakowo, ale i wizualnie. Na kamieniu solnym w naturalny sposób przygotujesz zdrową potrawę, ponieważ sól himalajska ma mniej sodu niż sól kuchenna i zawiera ponad 80 minerałów i mikroelementów, stąd różowy kolor pochodzący od żelaza.
W odróżnieniu od innych materiałów, dzięki krystalicznej strukturze różowej soli, kamień bardzo długo utrzymuje temperaturę i sprawia, że ciepło rozprzestrzenia się równomiernie na całej powierzchni bloku. Ta wyjątkowa właściwość umożliwia przyrządzanie potraw wprost przy stole, co zapewnia gościom wyjątkowe wrażenia. Ta sama zasada dotyczy zimna, więc bez obaw możesz używać kamienia jako eleganckiej deski do serwowania zimnych przekąsek, które zachowają doskonały wygląd i smak nawet przez wiele, wiele godzin. Smakosze podają na nim również owoce lub… podgrzewają czekoladę, nadając jej wyjątkowo wysublimowany smak i aromat.
Produkt jest bardzo łatwy w obsłudze i pielęgnacji. Stosuj go, gdzie tylko chcesz: na płycie, w zamrażalniku, lodówce, tradycyjnym grillu czy piekarniku. Pamiętaj, że jeśli masz zamiar użyć bloku do pieczenia, nie korzystaj z funkcji pary. Sól ma właściwości przeciwbakteryjne, więc po użyciu wystarczy, że usuniesz wilgotną ściereczką resztki jedzenia i osuszysz go miękką ściereczką. Nie wolno używać detergentów ani myć kamienia solnego w zmywarce.
Wraz z upływem użytkowania kolor zmieni się w zależności od przyrządzanych potraw,
ale nie ma to wpływu na właściwości bloku.
Do dzieła! Nie trzeba zjeść beczki soli, aby grillować czy piec jak mistrz.
Czas na kamień solny w Twojej kuchni!